ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

ELECTRO-ACUPUNCTUUR

Met de komst van moderne electronica hebben ook nieuwe acupunctuurvormen hun intrede gedaan. Een daarvan is de electro-acupunctuur, een behandelmethode waarbij acupunctuurpunten worden gestimuleerd door een zwakke stroom op de naald te zetten. Het effect van de behandeling wordt hierdoor verhoogd.

Inmiddels is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van electro-acupunctuur en is gebleken dat dit bij tal van klachten kan worden ingezet.

HET VERSCHIL TUSSEN ACUPUNCTUUR EN ELECTRO-ACUPUNCTUUR

Acupunctuur en electro-acupunctuur hebben veel overeenkomsten. Bij beide behandelvormen worden naalden geplaatst in acupunctuurpunten om de energiestroom in de betrokken meridianen op gang te brengen. Bij electro-acupunctuur worden de naalden met kabeltjes verbonden met een apparaat dat zwakke stroompulsen afgeeft, waardoor de naald continu en krachtig wordt gestimuleerd. Hierdoor komen neurotransmitters vrij die een sterke pijnstillende werking hebben.

Door een variatie aan te brengen in stroomsterkte, golfvorm, frequentie en lengte van de stroompuls, kunnen specifieke en moeilijk te behandelen klachten worden behandeld.

Electro-acupunctuur is zeer geschikt voor chronische pijnbestrijding en heeft zijn nut bewezen bij behandeling van gezichtsverlamming na een hersenbloeding, hernia en onderrugpproblemen en het tegengaan van verzakking van organen.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN ELECTRO-ACUPUNCTUUR

Een acupunctuur-behandeling wordt vooraf gegaan door een uitvoerig onderzoek.

De tcm-diagnose bestaat net zoals bij gewone acupunctuur uit het omschrijven van de klachten, het bekijken van de tong en het voelen van beide polsen. Deze methoden geven een goed beeld van de lichamelijke conditie en geven een indicatie van de herkomst van de klachten.

Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende klachtenpatroon is en wordt een behandelplan opgesteld.

Vervolgens worden dunne naaldjes in acupunctuurpunten geprikt die een relatie hebben met het klachtenbeeld. Door een zwakke wisselstroom op de naalden te zetten wordt de energie in de meridianen 30-40 minuten lang constant of onderbroken gestimuleerd of gekalmeerd. De verstoorde energie gaat hierdoor weer normaal stromen zodat het lichaam zich kan herstellen van de klachten.

Afhankelijk van de ernst van de (pijn)klachten (acuut of chronisch) zijn 1 of meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Bij chronische pijnklachten is het soms nodig om een behandeling gedurende langere tijd meerdere keren per week te herhalen.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid