ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

VOEDINGSLEER

Goede en gevarieerde voeding is een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het wapent ons tegen ziekten en draagt voor een belangrijk deel bij aan het in stand houden en herstel van ons lichaam.

VOEDING EN TRADITIONELE GENEESWIJZE

In de traditionele Chinese geneeswijze worden allerlei lichaamsprocessen uitvoerig beschreven. Naast constitutie en onze ademhaling spelen de vertering en het transport van voedingsstoffen een cruciale rol in de energievoorziening van ons lichaam. Zonder evenwichtige voeding raakt ons lichaam uit balans en valt ten prooi aan ziekten.
De traditionele Chinese geneeswijze heeft een geheel eigen kijk op wat voeding is en hoe dit in ons lichaam werkt. Een holistische benadering, de klassieke yin-yang theorie, de 5 elementen leer en de leer van de meridianen en organen spelen hierbij een belangrijke rol.

WESTERSE VISIE OP VOEDING

De westerse benadering van voeding en vertering heeft een heel andere invalshoek dan die van de traditionele Chinese geneeswijze. Zij bekijkt de spijsvertering en de omzetting van voedingsstoffen op celniveau vanuit biochemisch perspectief.

DE MODERNE MAATSCHAPPIJ, EEN ZEGEN OF EEN VLOEK?

De moderne levensmiddelenindustrie heeft in de laatste decennia veel vooruitgang geboekt in het produceren van allerlei nieuwe betaalbare voedselsoorten. Deze vooruitgang heeft echter ook nadelen. Om voeding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de consument wordt gebruik gemaakt van een groot scala aan kunstmatige voedings- en conserveringsmiddelen. Steeds vaker blijkt dat deze middelen onze gezondheid negatief beïnvloeden en op langere termijn ernstige klachten kunnen veroorzaken.
Om ziekte te voorkomen is het daarom nodig om ons eet- en leefpatroon onder de loep te nemen en een gevarieerd dieet te volgen. Een professioneel voedingsadvies kan u daarbij helpen.

WAT KUNT U VAN VOEDINGSLEER VERWACHTEN?

In een persoonlijk consult wordt geïnventariseerd welke klachten moeten worden behandeld. Volgens de theorie en praktijk van de traditionele Chinese geneeswijze wordt daarbij de tong bekeken en de polsslag gevoeld. Samen met het intake gesprek geven deze methoden een goed beeld van de lichamelijke conditie en een indicatie van de herkomst van de klachten.
Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende ziektepatroon is en wordt een persoonlijk op maat gemaakt dieet en behandelstrategie opgesteld en wordt advies gegeven over het aanpassen van eet- en leefgewoonten eventueel gecombineerd met acupunctuurbehandelingen.
Na verloop van tijd zullen klachten verminderen of geheel verdwijnen.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid