ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

OORACUPUNCTUUR

Ooracupunctuur of auriculotherapie is een behandelvorm die net als gewone acupunctuur zijn oorsprong heeft in het oude China. Oorspronkelijk werden kleine zaadjes (Vacari-zaadjes) met een pleistertje in en op de oorschelp geplaatst om bepaalde lichamelijke en geestelijke klachten te behandelen. Later werd er ook gebruik gemaakt van kleine onderhuidse naaldjes die enkele dagen bleven zitten.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ACUPUNCTUUR EN OORACUPUNCTUUR

Ooracupunctuur is gebaseerd op de holistische theorie van microsystemen.

Dat wil zeggen dat het hele lichaam in het klein wordt weerspiegeld op de oorschelp. Door een punt op de oorschelp te behandelen dat correspondeert met een bepaald orgaan, behandel je ook het orgaan zelf. Zo kun je 'op afstand' moeilijke diepgelegen klachten behandelen.

Ooracupunctuur wordt veelvuldig ingezet bij pijnbestrijding, stoppen met roken, afvallen en verslavingsproblematiek.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN OORACUPUNCTUUR

Een ooracupunctuur-behandeling wordt vooraf gegaan door een uitvoerig onderzoek.

Na een overleg tussen de therapeut en de klant wordt in kaart gebracht wat de klachten zijn. Onderzoeksmethoden uit de traditionele Chinese geneeswijzen, zoals het bekijken van de tong en het voelen van de polsen kunnen daarbij een onderdeel uitmaken van de tcm-diagnose.

Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende klachtenpatroon is en wordt een behandelplan opgesteld.

Vervolgens worden enkele pleistertjes met kleine naaldjes in en op de oorschelp geplaatst op plekken die corresponderen met organen die betrokken zijn bij het klachtenpatroon. De pleistertjes blijven na de behandeling enkele dagen zitten, waarbij deze enkele malen per dag door de klant kunnen worden gemasseerd.

Dit activeert de energiestroom in het lichaam die ervoor zorgt dat klachten verminderen of verdwijnen. Na enkele dagen dienen de naaldjes te worden verwijderd.

Afhankelijk van de ernst van de klachten (acuut of chronisch) kan het nodig zijn om de ooracupunctuur regelmatig te herhalen om het gewenste resultaat te bereiken.

In de praktijk wordt ooracupunctuur regelmatig als ondersteunende therapie gebruikt in combinatie met Chinese of Japanse acupunctuur.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid