ACUPUNCTUURCENTRUM VEENENDAAL & EDE

JAPANSE ACUPUNCTUUR

Japanse acupunctuur heeft zijn oorsprong in het oude China en komt net zoals de klassieke acupunctuur voort uit de traditionele Chinese geneeswijze. In de 6e eeuw na Chr. waaide de acupunctuur over van het vaste land naar Japan, waar het op een geheel eigen wijze verder werd ontwikkeld en verfijnd.

VERSCHILLEN TUSSEN KLASSIEKE EN JAPANSE ACUPUNCTUUR

Bij klassieke acupunctuur worden naalden met de hand tot enkele centimeters in de huid gestoken, waarna de naalden sterk worden gemanipuleerd om de energiestroom in de meridianen te stimuleren. Japanse acupunctuur is veel milder. Dunne naaldjes met een speciale gladde coating worden met een geleider (een plastic buisje) voorzichtig enkele millimeters in de huid gestoken. De naalden blijven een tijdje zitten zonder dat deze worden gemanipuleerd. De energiestroom in de meridianen komt vanzelf weer op gang.

Het voordeel van een behandeling met Japanse acupunctuur is dat het pijnloos is, maar dat het resultaat net zo groot is (of soms zelfs groter) dan een behandeling met klassieke acupunctuur. In bepaalde gevallen echter wordt de voorkeur gegevens aan een behandeling met klassieke acupunctuur.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN JAPANSE ACUPUNCTUUR?

Een Japanse acupunctuurbehandeling wordt vooraf gegaan door een uitvoerig onderzoek. De tcm-diagnose bestaat uit het omschrijven van de klachten, het onderzoeken van de buik en het voelen van beide polsen. Deze methoden geven een goed beeld van de lichamelijke conditie en geven een indicatie van de herkomst van de klachten.

Nadat alle bevindingen uitvoerig zijn geanalyseerd wordt duidelijk wat het onderliggende klachtenpatroon is en wordt een behandelplan opgesteld.

Vervolgens worden dunne naaldjes in acupunctuurpunten geprikt die een relatie hebben met het klachtenbeeld. Kenmerkend voor bepaalde Japanse acupunctuurbehandelingen is het werken met ion pumping cords, kabeltjes met klemmetjes en een germanium diode die de naalden in verschillende acupunctuurpunten met elkaar verbinden.

Verschillende technieken zorgen ervoor dat de verstoorde energie in de bijbehorende meridianen weer op gang wordt gebracht zodat de klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Afhankelijk van de ernst van de klachten (acuut of chronisch) zijn een of meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Een Japanse acupunctuurbehandeling wordt vrijwel altijd gecombineerd met directe en indirecte moxibustie (het branden van gedroogd bijvoetkruid), cuppen (het vacuüm trekken' van energie in de meridianen') en oefeningen om zelf thuis te doen.

LEES MEER OVER:
DEEL DEZE PAGINA:

©2023 Acupunctuurcentrum Veenendaal & Ede - KvK 3027579 - Privacybeleid